Bouva maakt zich sterk voor kwaliteitsonderwijs
24 Aug 2015, 02:42
foto
Melvin Bouva, afgestudeerd in Public Administration. (Foto: René Gompers)


Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, maakt zich sterk om alle noodzakelijke wetten die te maken hebben met het onderwijs, te behandelen in De Nationale Assemblee. Bouva heeft in de vorige periode in de vaste commissie voor onderwijs, meer inzicht gekregen in het tillen van het onderwijs naar een hoger niveau. De wetgeving is hierbij een belangrijke factor.

Bouva die afgestudeerd is in Public Administration bij het FHR Institute for Social Studies, zegt aan Starnieuws dat accreditatie van het hoger onderwijs belangrijk is. De kwaliteit moet omhoog. Er is ook geconstateerd dat afgestudeerden van de middelbare school vaak het vereiste niveau niet hebben voor het vervolgonderwijs. De aansluiting vertoont hiaten. Ook hier moet alle aandacht aan besteed worden om de kwaliteit van het onderwijs op te krikken.

In het basisonderwijs is het traject van vernieuwing gaande. Bouva merkt op dat de vruchten van de zaden die gezaaid worden, pas na jaren merkbaar zullen zijn. Hij heeft met minister Robert Peneux gesproken over zaken die op korte termijn aangepakt moeten worden. In ieder geval is aan de basis begonnen en als iedereen zich inzet, zal de kwaliteit steeds beter worden. Hier is Bouva van overtuigd en zal hij honderd procent zijn bijdrage leveren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May