EBS houdt werkvergadering na onderhoud ministers
20 Aug 2015, 04:22
foto
Leidinggevenden en diverse werknemers van EBS zijn verplicht om zaterdag een werkvergadering bij te wonen.


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen brengt vrijdag een bezoek aan de Energie Bedrijven Suriname (EBS). De directieleden Willy Duiker en Marcel Eyndhoven verwachten dat de bewindsman zijn beleidsvisie en instructies kenbaar zal maken. In het weekend had minister Gillmore Hoefdraad van Financiën ook een onderhoud met de directie. Zaterdag wil de directie de nieuwe beleidsinstructies gelijk doornemen met de medewerkers. De werkvergadering wordt in het buitenverblijf van de directie te Groningen gehouden.


"Omdat wij er bijzonder veel waarde aan hechten dat jullie goed geïnformeerd worden en betrokken zijn bij de uitvoering, is deze meeting verplicht gesteld voor alle genodigden. Wij kiezen er ook heel bewust voor niet alleen leidinggevenden uit te nodigen, maar ook collegae waarvan wij verwachten dat zij het nieuwe beleid helpen uitdragen," schrijven de directieleden.

De EBS-top deelt mee dat het bekend is dat de nieuwe regering van plan is op zeer korte termijn de elektriciteitssector te herstructureren en de noodzakelijke tariefaanpassing door te voeren. Van de EBS en de medewerkers wordt verwacht dat zij organisatorisch en mentaal voorbereid zijn om deze veranderingen vorm en inhoud te geven.

Duiker en Eyndhoven stellen dat ze op basis van de eerste contacten en gesprekken merken dat de 'sense of urgency' bij de ministers Hoefdraad en Dodson heel hoog is. Zij hanteren een doelgerichte 'no-nonsense' benadering. "Zacht op de relaties maar hard op de feiten," stelt de directie. Zij vinden dat het van belang is dat de EBS en de EBS'ers met dezelfde 'sense of urgency' de nieuwe bewindslieden tegemoet treden. Daarom zal zaterdag op de werkvergadering de uitvoering van de instructies worden besproken en het werk worden uitgezet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May