DNA vergadert over wijziging Comptabiliteitswet
20 Aug 2015, 00:01
foto


De eerste reguliere openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) wordt donderdag om 11.00 uur gehouden. Tijdens de vorige samenstelling van de volksvertegenwoordiging was aangekondigd dat de Comptabiliteitswet gewijzigd moest worden. De ontwerpwet is in maart door de regering ingediend.

De opzet en vormgeving van de overheidsbegroting zijn van 1952. Er is behoefte aan een beter en efficiënter geïntegreerd financieel-management systeem. De begrotingsrepresentatie moet beter ingericht worden en inzichtelijk gemaakt worden. Het moet gelijk duidelijk zijn wat de bestemming is alsook de financieringsbron van de uitgaven. Het nieuwe systeem moet uiteindelijk resulteren in kwalitatieve informatie voor een effectievere sturing van financiële beslissingen.

In de memorie van toelichting van de ontwerpwet staat dat er een algehele wijziging van de inrichting van de begroting is gewenst. Voordat hiertoe kan worden overgegaan, moet als eerste de comptabiliteitswet worden gewijzigd. De Assembleeleden zullen hun visie geven hierover en vragen stellen aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

De commissie van rapporteurs staat onder leiding van André Misiekaba (fractieleider NDP). In de commissie hebben zitting de leden Riad Nurmohamed, Jennifer Vreedzaam, Marinus Bee, Anton Paal, Patricia Etnel en Amzad Abdoel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May