Leiderschapsprogramma promoot vroeg delen van kennis
18 Aug 2015, 22:01
foto
Deelnemers aan het Future Leadership en Entrepreneursprogramma (FlaE) georganiseerd door de jongerenorganisatie Global Shapers Paramaribo.


Het Future Leadership en Entrepreneursprogramma (FlaE) georganiseerd door de jongerenorganisatie Global Shapers Paramaribo is gisteren officieel van start gegaan. Het programma wil het delen van kennis en ervaring onder ouderen en jongeren, jongeren en jongeren helpen verbeteren. Volgens Global Shaper Jean-Luc van Charante, wachten ouderen vaak te lang om hun deskundigheid over te dragen aan jongeren.

Tijdens het twee weken durend educatief programma dat gratis aangeboden is, worden jongeren van 14 tot en met 25 jaar begeleid en gemotiveerd door ondernemers, sporters en levenscoaches. Met het programma kunnen jongeren zichzelf ontwikkelen om vervolgens andere jongeren te inspireren en te stimuleren het beste uit zichzelf te halen.

Van Charante zegt dat het geen zin heeft om kennis voor jezelf te houden.“De kennis, ervaring en deskundigheid is dankzij het internet ter beschikking voor een ieder. Indien een zogenaamde expert het antwoord niet wil geven, kan je het vaak gratis van een expert in het buitenland krijgen via Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram. We leven in een transparante wereld, waarbij jouw motivatie om te leren, te luisteren, te doen en te groeien je veel meer mogelijkheden biedt dan ooit te voren.”

Tijdens het programma zal er aandacht zijn voor de competenties voor leider- en ondernemerschap. Uit een onderzoek van het World Economic Forum (WEF) gericht op de Global Agenda voor 2015, is gebleken dat er een leiderschapscrisis in de wereld is. Het publiek zou weinig vertrouwen hebben in de huidige leiders. Daarnaast is het ondernemerschapsklimaat in Suriname volgens de Global Entrepreneurship Monitor een probleem. Het programma wil ontwikkelingen in binnen en buitenland gebruiken om een nieuwe generatie van leiders en ondernemers te inspireren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May