RKBO voorstander stimuleren ouderparticipatie
17 Aug 2015, 10:36
foto


Hoewel het niet altijd even gemakkelijk gaat om ouders bij elkaar te krijgen voor het vormen van een oudercommisie op school, moet het er wel van komen. Dat alle Rooms Katholieke scholen over zo’n commissie beschikken is één van de speerpunten uit het beleidsplan van het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO), zegt directeur Ricardo Kenswil.

Een aantal RK-scholen heeft een oudercommissie. Als het via de school zelf niet lukt om de ouders te verenigen, dan gaat de RKBO- leiding naar school om te praten hoe ze toch te motiveren om te participeren in het schoolgebeuren van hun kinderen. Dat het opzetten van een oudercommissie soms moeizaam verloopt ligt soms ook aan de buurt, maar dat weerhoudt de RK-leiding niet er toch aan te werken dat zeker al haar scholen een oudervereniging krijgen.

In 2011 is door Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC) de Ouderparticipatie Stimulerende Unit (OSU) opgezet. Deze unit heeft als voornaamste taak om de ouderparticipatie te stimuleren en te bevorderen op de basis-, voj- en vos scholen. Onlangs heeft OSU een bijeenkomst belegd met schoolleiders van tien scholen. Er is onder meer gesproken over de manieren waarop de scholen ouders kunnen betrekken. Ouders kunnen samen met de school een goede leeromgeving scheppen voor het kind, zodat het kind beter kan presteren, meent OSU.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May