Minister Noersalim wil dienstverlening verder verbeteren
13 Aug 2015, 21:02
foto
Minister Mike Noersalim van Binnenlandse zaken spreekt de ambtenaren van het ministerie toe. (Foto: Biza)


De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim en de vertrekkende minister Edmund Leilis hebben vandaag het protocol van overdracht getekend. Noersalim heeft kennisgemaakt met staf en ambtenaren van het ministerie en zegt dat het onlangs getekende regeerakkoord van de samenwerkende coalitiepartners als basis gehanteerd zal worden voor het uit te voeren beleid.

Noersalim gaf aan dat het ministerie het goede werk dat al is gedaan, zal uitbreiden. De ICT zal een toenemende rol van belang vervullen bij het uitvoeren van werkzaamheden. Noersalim wil de efficiëntie en effectiviteit in de dagelijkse service naar de samenleving toe, verhogen. Hij kondigde de nodige aandacht aan voor het ambtenaren HRM-beleid en een nieuwe blik op de functionaliteit, efficiëntie, effectiviteit van het huidige functionerings- en waarderingssysteem.

Volgens Noersalim moeten landsdienaren na hun pensionering kunnen rekenen op hun pensioen. Er zijn al stappen gezet voor ordening en regulering van het ambtenarenpensioen. Ook een evenwichtig genderbeleid, de herziening van de wetten die te maken hebben met de algemene, vrije en geheime verkiezingen en een efficiënte budgetvoering, zullen de nodige aandacht krijgen, zei Noersalim.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May