Minister Peneux neemt roer onderwijs officieel over
13 Aug 2015, 22:32
foto
Minister Robert Peneux krijgt de leiding van het ministerie officieel overgedragen door zijn voorganger Ashwin Adhin. (Foto: Min. OWC)


“We hebben in het afgelopen anderhalf jaar 32 doelen gehaald. In de komende vijf jaar gaan we 100 doelen halen,” zegt de kersverse minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC), Robert Peneux. Hij heeft vanmorgen het roer op het ministerie overgenomen van zijn voorganger Ashwin Adhin, nu de nieuwe vicepresident.

Peneux heeft enkele uitgangspunten voor het beleid dat hij wil uitvoeren. Wetgeving is zijn droom. “Ik wil zaken vastleggen, zodat er zich geen problemen meer voordoen.” De instelling van de Wet Basisonderwijs, de Wet Hoger Onderwijs en de Wet Speciaal Onderwijs hebben zijn directe aandacht. De nieuwe OWC-bewindsman wil zich inzetten om een inspecteur-generaal en een inspecteur Hoger Onderwijs in te stellen. Hij stelt in het vooruitzicht een transformatie van pedagogische instituten naar een Hoger Beroepsopleiding.

Voor de persoon die als directeur zal worden aangesteld ziet Peneux graag dat deze even sterk in de uitvoering is als hijzelf. Hij zegt dat de directeur behalve universitair geschoold moet zijn, een zekere bekwaamheid moet hebben en uit alle lagen van het veld moet zijn gegroeid. Totdat er een nieuwe directeur is, neemt onderdirecteur Roy Narain waar in die functie.

Peneux wil de onderwijsbonden betrekken bij de uitvoering van zijn beleid. Hij heeft inmiddels de toezegging van vicepresident Adhin dat deze hem volledig zal ondersteunen. “Ik zal mijn krachten geven om zaken sneller op tempo te krijgen, vooral op het financieel vlak.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May