Schooljeugd krijgt informatie over Tweede Wereldoorlog
14 Aug 2015, 06:13
foto
Oudstrijders brengen ere-groet voor gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. (Archieffoto)


Leerlingen van verschillende basisscholen zijn vrijdag te gast bij de Federatie van Oud-strijders en Ex-Militairen, die een educatieve dagtocht voor hen organiseert. Deze activiteit wordt gehouden in het Openlucht Museum te Nieuw Amsterdam. De federatie wil de schooljeugd informeren over de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om de 70ste herdenking van het einde van deze oorlog.

Op luchtige wijze zal aan de schoolkinderen informatie over dit onderwerp worden gegeven, deelt de federatie mee. Het project heeft tot doel de schooljeugd meer bekend te maken met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en met de rol die Suriname en Surinamers in die oorlog hebben vervuld.

De Federatie vindt dat dit deel van de wereldgeschiedenis, waarvan Surinames nationale geschiedenis ook deel uitmaakt, in het bijzonder onder de jongeren levend wordt gehouden. Slechts dan kan worden verzekerd dat zij zich ook zullen inzetten om te voorkomen dat de onmenselijk wrede gebeurtenissen die zich toen hebben voorgedaan, zich zullen herhalen.

Met medewerking van de Stichting Fredrik van Russel zal ook de Siamese tweeling Chenieva en Chenelva Koolenstijn deze activiteit bijwonen. De wens van het tweetal om met leeftijdgenoten in contact te komen, zal zo ook in vervulling worden gebracht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May