Assembleevoorzitter legt nadruk op welzijnssamenleving
13 Aug 2015, 03:32
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons spreekt president Desi Bouterse toe na de ambtsaanvaarding. (Foto: kabinet van de president)


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons benadrukte nadat president Desi Bouterse voor de tweede termijn bekleed werd met de staatsmacht, dat welzijn van het volk op de eerste plaats staat. De pijlers van de welvaartssamenleving zijn onderwijs en volksgezondheid. De komende vijf jaar krijgt de president weer de gelegenheid om al datgene te doen om een stevig fundament te leggen voor een welzijnssamenleving.

Simons wenste kracht en inzicht voor vicepresident Ashwin Adhin die in deze functie deze bijzondere kwaliteiten nodig zal hebben. Zij sprak de hoop uit dat na vijf jaar het volk Suriname zichzelf kan feliciteren met de president en vicepresident die nu beëdigd zijn. De Assembleevoorzitter merkte op dat de Nationale Democratische Partij de president heeft afgevaardigd voor het bestuurlijke en haar voor de volksvertegenwoordiging. De taak van de volksvertegenwoordiging is onder andere om de regering kritisch te begeleiden en te controleren.

De Assembleevoorzitter sprak de hoop uit dat de productiesector de kansen die het land biedt, zal benutten. Het natuurlijke milieu moet eveneens in stand worden gehouden. Simons haalde aan dat de overheid moet terugtreden waar nodig en waar het moet, krachtig aanwezig is en de burgers actief stimuleert. Zij verwacht een transparante en efficiënte overheid. Simons stond er stil bij dat er nationaal en internationaal ook invloeden zijn die het niet gemakkelijk zullen maken om een sociaal rechtvaardige samenleving te creëren. Ook interne krachten zullen hindernissen opwerpen. De Assembleevoorzitter wees de president er op dat hij opnieuw de taak op zich genomen heeft de gestelde doelen te realiseren. Zij verwacht dat de president alles zal doen wat nuttig is voor de samenleving.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May