NJP roept op tot meer betrokkenheid van de jeugd
12 Aug 2015, 18:57
foto
Faizal Abdoelgafoer krijgt de zegen van bisschop Steve Meye. Aangezien Abdoelgafoer de jongste minister is, heeft de geestelijke een digitale Bijbel meegenomen. (Beeld: René Gompers)


De jeugdvertegenwoordigers verenigd in het Nationaal Jeugdparlement van Suriname (NJP) verwachten veel van Faizel Abdoelgafoer (26), de nieuwe minister van Sport en Jeugdzaken (S en J). Abdoelgafoer is vandaag als jongste minister van het kabinet Bouterse geïnstalleerd. Op de Internationale dag van de Jongeren, vandaag, roept het NJP jongeren op om actief te participeren in het maatschappelijk leven.

Abdoelgafoer heeft als MDG jeugdambassadeur al samengewerkt met het NJP en de organisatie zegt te rekenen op een versterkte verhouding tussen het NJP en het ministerie van S en J. Het NJP geeft aan dat jongeren continu streven naar meer zeggenschap in het beleid van de staat Suriname. Ook in andere landen worden mensen herinnerd aan het belang van betrokkenheid en participatie van de jeugd voor de duurzame ontwikkeling van hun eigen land. Er wordt gestreefd naar het vergroten van de mogelijkheden voor de jeugd om op politiek, economisch en sociaal gebied mee te doen.

Het thema van de jongerendag is dit jaar maatschappelijke participatie van jongeren. Het NJP beoogt net als de Verenigde Naties de bevordering van effectieve en inclusief maatschappelijke participatie van jongeren op alle niveaus. In Suriname werd in 2004 al het besluit genomen om de jeugd meer zeggenschap te geven in het beleid en vandaag bestaat het NJP 11 jaar. De laatste jaren is er steeds meer aandacht besteed aan de jeugd en gericht beleid ontwikkeld voor de jeugd en maatschappelijke participatie van jongeren, door de regering.

De voorlichting van het NJP meent dat maatschappelijk werk door jongeren voor de gemeenschap ertoe leidt dat de persoonlijke ontwikkeling versneld plaatsvindt. Het advies aan de jeugd is dan ook om actief te participeren op politiek, economische en sociaal gebied, zodat Suriname en het menselijk potentieel in het land effectiever ontwikkeld kunnen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May