Staatshoofd benadrukt rol educatie en milieu
12 Aug 2015, 13:05
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons geeft de regeermacht symbolisch terug aan staatshoofd Desi Bouterse. (Foto: Ranu Abhelakh)


President Desi Bouterse heeft in zijn inaugurele toespraak zojuist de nadruk gelegd op de rol van educatie en die van effectief milieubeleid. Bouterse is zijn tweede ambtstermijn begonnen. Hij haalde aan dat de regering gebaseerd is op een multi-etnische in het centrum van de Surinaamse politiek.

Het staatshoofd verwelkomde de vele buitenlandse gasten. Hij deelde mee dat Suriname bereid is een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied als een internationale zone van crede, zonder nucleaire wapens en zonder oorlogen – in tegenstelling tot situaties in Europa, Azië, Afrika en het Midden Oosten.

Bouterse zei dat het volk van Suriname nu de ongekende kans heeft om de economie niet langer te baseren op het meeprofiteren van in het buitenland gevestigde belangen. "Wij willen niet langer in hoofdzaak afhankelijk zijn van marktbeslissingen over bijvoorbeeld de goudprijs, de prijs voor aluinaarde en de prijs voor aardolie. Wij hebben namelijk totaal geen invloed op de krachten die dit spel beheersen," zei de president.

Het staatshoofd bedankte vicepresident Robert Ameerali die vandaag is teruggetreden en de ambt heeft overgedragen aan Ashwin Adhin. Bouterse zei dat de rol van Ameerali nog niet is afgelopen. Hij bedankte de coalitiepartners, de oppositie en het bedrijfsleven, de vakbeweging en diverse maatschappelijke groepen voor de bijdrage die is geleverd. Suriname gaat voor duurzame ontwikkelingsgroei. Straks zal het staatshoofd de ministers van het nieuwe kabinet beëdigen.

U kunt de toespraak van de president hier downloaden.
pdf-icon.gif Toespraak_president.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May