Stuart Menckeberg, een patriot, heengegaan
12 Aug 2015, 22:41
foto


Op 9 augustus 2015 overleed in Nederland Stuart Menckeberg. Stuart was in de woelige jaren 70, 80 en 90 één van de strijdbare patriotten in Suriname. Hij was onder meer hoofdredacteur van het kritische weekblad Pipel en moest op 8 december1982 lijdelijk toezien hoe zijn krant een verschijningsverbod kreeg van de militairen.

In zijn Pipel verdedigde hij steeds de rechten van het volk en stelde maatschappelijke wantoestanden scherp aan de kaak. In veel maatschappelijke organisaties, zowel in Suriname als in Nederland, stelde hij zijn politieke en technische kennis belangeloos beschikbaar. Nooit is hij gezwicht voor de macht van het kapitaal en ook het geratel van de uzi kon hem niet corrumperen. Stuart was geen persoon om zich op te dringen aan pers en tv en is daarom misschien na zijn Pipel periode in vergetelheid geraakt.

Voor medische behandeling was hij de laatste jaren in Nederland, maar Suriname leefde in hem voort. Wij verliezen in Stuart een sociaal bewogen, lief en bescheiden mens, met grote maatschappelijke verdiensten. Zijn gezin en familie missen een zorgzame, lieve echtgenoot, vader en 'drukke' opa.

Stuart rust zacht!

Condoleances aan zijn gezin en talloze vrienden in Suriname en Nederland.

Namens zijn Leidse vrienden,
Rob Braam
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May