Inflatie Brazilië hoogste in twaalf jaar
10 Aug 2015, 17:16
foto
Kopers op een markt in Brazilië.


De inflatie in Brazilië heeft haar hoogste niveau in twaalf jaar bereikt met 9,56%. De stijgende kosten van elektriciteit, in het bijzonder, hebben de geldontwaarding geduwd naar het hoogste niveau sinds november 2003.

De centrale bank van Brazilië streeft naar een inflatie van 4,5%. Zij heeft intussen de rente verhoogd tot 14,25% - één van de hoogste van de grote economieën - om de stijgende prijzen te beteugelen.

De hoge inflatie verergert de economische ellende van Brazilië. Volgens het Internationaal Monetair Fonds zal de economie van het land dit jaar krimpen met 1,5%.

Een kleinere vraag naar grondstoffen uit Brazilië, met name uit de vertragende Chinese economie, is de belangrijkste reden voor de daling. Het land van president Dilma Rousseff probeert ook maatregelen door te voeren om het begrotingstekort terug te dringen. Het verminderen van overheidsuitgaven en het verhogen van de belastingen, vallen onder die maatregelen. Brazilië geldt als de zevende grootste economie van de wereld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May