Peneux maakt zich op als minister MinowC
10 Aug 2015, 00:01
foto
Robert Peneux


Robert Peneux, directeur van Onderwijs, is voorgedragen door aankomende vicepresident Ashwin Adhin, als zijn opvolger. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC) was aanvankelijk toegewezen aan PALU, maar die heeft het niet geaccepteerd. Het is zo goed als zeker dat Adhin het stokje aan Peneux mag overdragen van president Desi Bouterse.

Peneux heeft bij de diploma-uitreiking van Avond-Havo zaterdagavond al laten doorschemeren dat hij een stapje hoger op de maatschappelijke ladder zal klimmen.
Peneux zei dat hij aan de vooravond staat van een grotere carrière in zijn leven. Kennelijk doelde hij op het ambt van minister van Onderwijs.

Peneux heeft onder verschillende ministers gewerkt, eerst als beleidsadviseur en daarna als directeur. Samen met zijn staf heeft hij diverse middelbare scholen kunnen neerzetten zoals het Avond-VWO, scholengemeenschap Kwatta en de scholengemeenschap Mahoproject. Peneux heeft heel hoog in zijn vaandel de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs op alle niveaus in de ruimste zin des woords. Hij heeft ook gediend als directeur van het Avond-Imeao en Imeao 4. Peneux heeft nauw samengewerkt met Adhin, met wie hij een goede band heeft. Hij weet zich verzekerd van de steun van de nieuwe vicepresident.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May