VHP feliciteert natie met 9 augustus
08 Aug 2015, 19:07
foto


Suriname herdenkt morgen dat 125 jaar geleden 94 Javaanse mannen en vrouwen voet aan wal in Paramaribo hebben gezet. Tegelijkertijd wordt ook de Internationale dag der Inheemse volkeren herdacht. De VHP feliciteert de natie met beide herdenkingsdagen.

De Javaanse voorouders hebben zich veel inspanningen getroost en hebben voor hun nazaten de kiem gelegd opdat deze zich sociaal en maatschappelijk zouden kunnen verheffen, zegt de VHP in een felicitatieboodschap. “Door zich te scholen en door toewijding en discipline heeft onze Javaanse landgenoot de stereotype beeldvorming van apathische brave burger weten te logenstraffen.”

De Javanen behoren nu tot actieve deelnemers aan bestuurs- en ontwikkelingsprocessen van ons land. Ook zijn ze prominent aanwezig in het bedrijfsleven, culturele, politieke en religieuze organisaties, stelt de oranje partij verder.“ Onze Javaanse broeders en zusters zijn door hun lotsverbondenheid met het vergroten van het welvaart- en welzijnsniveau van Suriname een onlosmakelijk deel van het proces van de Surinaamse natievorming.”

Volgens de VHP leveren de Inheemsen een belangrijke bijdrage aan “onze rijke culturele diversiteit, die het gezamenlijke erfgoed van de mensheid vormt.” De partij is er van overtuigd dat de Inheemse culturen een aanwinst zijn voor toekomstige generaties en een potentiële bron van regeneratie. Door de nadruk te leggen op de sterke band die er bestaat tussen cultuur en natuur, traditie en moderniteit, krijgen wij een veelomvattend en oprechte mondiale wereldvisie, voegt zij eraan toe.

De partij vindt het belangrijk dat bij de activiteiten van de Internationale dag der Inheemsen zowel de ontwikkeling van de economie als de cultuur van de Inheemsen tot uitdrukking wordt gebracht. “Verder dienen wij respect te hebben voor de eeuwenoude Inheemse culturen waaronder hun talen, de wijze waarop zij in hun levensonderhoud voorzien, en hun daarmee gepaard gaande identiteit.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May