Ambassade presenteert theaterstuk bij 200 jaar Koninkrijk
08 Aug 2015, 11:36
foto


De Nederlandse ambassade presenteert het theatrale tweeluik Geen liefde zonder vrijheid & Uw Koninkrijk Kwame bij de viering van 200 jaar Koninkrijk. Jörgen Raymann, Izaline Calister, Kees Scholten en het QQ strijkkwartet treden in dit stuk op dat van 13 tot en met 16 augustus in Jacana Amazon Wellness Resort en Theater Thalia wordt opgevoerd.

Het eerste deel van het tweeluik is de voorstelling Geen Liefde Zonder Vrijheid werd in 2013 met veel succes op het Nederlandse rondreizende zomerfestival de Parade gespeeld. Door de grote belangstelling naar deze voorstelling hebben de makers besloten de productie ook naar Suriname te halen, deelt de Nederlandse ambassade mee. In de voorstelling wordt het verhaal verteld van Buchi Fil en Mosa Nena, de ouders van Tula, de leider van de grote slavenopstand in 1795 op Curaçao.

Het tweede deel van het tweeluik bestaat uit de voorstelling Uw Koninkrijk Kwame , dat gaat over de hoogte- en dieptepunten van 200 jaar relaties tussen Nederland, de Caribische eilanden en Suriname. De drie ontmoeten elkaar op een pier in de haven, omdat ze voornemens zijn samen een cruise te
maken. Er worden mooie en minder mooie herinneringen opgehaald en het antwoord op de vraag of de reis wel doorgaat, wordt steeds onduidelijker.
De muziek wordt verzorgd door het QQ Strijkkwartet, Ed Verhoef (gitaar), Roël Calister en Vernon Chatlein (percussie). Jörgen Raymann, Kees Scholten en Izaline Calister zullen het publiek vermaken met zang en spel. De Nederlandse ambassade te Paramaribo wil op gepaste wijze aandacht besteden aan 200 jaar Koninkrijk, omdat Suriname immers 160 jaar lang deel heeft uitgemaakt hiervan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May