Abdoel: Begroting DNA inauguratie SRD 2,7 miljoen
06 Aug 2015, 13:31
foto
Assembleelid Amzad Abdoel (NDP)


De begroting van De Nationale Assemblee voor de inauguratie van president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin is vastgesteld op SRD 2,7 miljoen. Een deel van de festiviteiten is voor rekening van het kabinet van de president. De begroting is vandaag gepresenteerd in de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee.

De voorzitter van de commissie Inauguratie president en vicepresident, Amzad Abdoel, deelt Starnieuws mee dat de begroting veel lager zou uitvallen. De reparaties aan de Anthony Nesty Sporthal kosten SRD 1,7 miljoen. Dit komt nu ook op rekening van De Nationale Assemblee. Abdoel benadrukt dat alles volgens de comptabele regels heeft plaatsgevonden.

Voor vergaderkosten is opgebracht SRD 792.488, drukwerk en grafisch materiaal SRD 61.001, Onderhoud gebouwen en terrein SRD 1.793.346 en advertenties SRD 55.500. "Er zijn verschillende kostenposten die wij opnieuw zullen bekijken om de kosten verder naar beneden te drukken", zegt Abdoel. Hij merkt op dat het om een voorlopige begroting gaat. Wat de kosten van het kabinet van de president zijn vanaf beëdiging ministers en defilé, zijn niet duidelijk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May