Educatieve dagtocht voorleeskampioenen uitgesteld
06 Aug 2015, 06:24
foto
Voorleeskampioenschappen te Stoelmanseiland.


Stichting Projekten heeft besloten om de educatieve dagtocht voor de 44 voorleeskampioenen uit te stellen naar 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Het is niet mogelijk gebleken om op 7 augustus, zoals gepland, alle leerlingen en begeleiders uit de 22 regio's naar Paramaribo te halen.

Het programma van vrijdag 20 november zal dan bestaan uit een ochtendprogramma met educatieve onderdelen en een middagprogramma met onder andere de benoeming van voorleesambassadeurs.

Bij Stichting Projekten ligt er voor alle voorleeskampioenen een leespakket gereed, waardoor zij in de vakantie kunnen werken aan hun voorleesopdracht voor 20 november. "Wij vinden de verschuiving van deze educatieve dag zeer teleurstellend voor de kinderen, maar we rekenen erop dat alle begeleiders en opvoeders de voorleeskampioenen blijven stimuleren, zodat ze op 20 november succesvol zijn!", deelt de stichting mee.

22 leerlingen van de bovenbouw en evenveel van de onderbouw, zijn de voorleeskampioenen voor dit jaar. Deze 44 kampioenen zijn als beste uit de bus gekomen, nadat ze hebben meegedaan aan voorleeswedstrijden in hun klas, vervolgens op hun school en ten slotte in hun regio, ressort of district.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May