WWE beëindigt contract met Hulk Hogan
25 Jul 2015, 01:32
foto
Hulk Hogan blijft één van de grootste namen in het professionele worstelen. (Foto's: Getty Images )


World Wrestling Entertainment (WWE) heeft zijn contract met Hulk Hogan opgezegd, nadat een opname van hem waarop racistische beledigingen staan, is opgedoken. Hogan heeft volgens het entertainmentblad People zijn excuses aangeboden. “Het was onaanvaardbaar voor mij om die beledigende taal te gebruiken, er is geen excuus ervoor.”

Hogan debuteerde in 1977 en is één van de bekendste namen in de industrie van professioneel worstelen. RadarOnline.com en The National Enquirer hebben de gedane opmerkingen in audio transcripties geplaatst. WWE wil de beëindiging van de samenwerking niet koppelen aan de tape en zegt: "WWE heeft zijn contract met Terry Bollea (aka Hulk Hogan) beëindigd.”

Het amusementsbedrijf voegt eraan toe: “WWE is toegewijd aan het omarmen en prijzen van mensen van alle achtergronden, zoals dat wordt aangetoond door de diversiteit van onze medewerkers, artiesten en fans over de hele wereld." Maar de advocaat van de worstelaar zei dat Hogan ervoor gekozen heeft om afstand te doen van zijn contract in plaats van ontslagen te worden.

'Niet wie ik ben'
Hogan vertelde People dat hij teleurgesteld was in zichzelf: "Dit is niet wie ik ben, ik geloof heel sterk dat elke persoon in de wereld belangrijk is en niet anders moet worden behandeld op basis van ras, geslacht, geaardheid, religieuze overtuiging of anderszins." Volgens RadarOnline en The National Enquirer , zijn Hogan's opmerkingen gemaakt in een audio-opname die als bewijsmateriaal wordt gebruikt in zijn juridische strijd met de roddelwebsite Gawker. Hogan heeft de website aangeklaagd voor de publicatie van een sekstape.

In transcripties gezien door de twee organisaties, zegt Hogan naar verluidt tegen Heather Clem - de vrouw van een vriend met wie hij is gefilmd toen ze seks hadden - "Ik denk dat we allemaal een beetje racistisch zijn." Hij gebruikt daarbij racistische taal onder verwijzing naar het liefdesleven van zijn dochter.

WWE heeft intussen referenties van Hogan verwijderd van zijn website. Hogan is een grote factor geweest in de groei van het professionele worstelen. Hij is ook in films verschenen en als een reality tv-ster. In zijn lange carrière als professionele worstelaar heeft hij grote populariteit genoten, waarmee hij de industrie ook heeft getild naar grote hoogten.

In de gloriedagen van "Hulkamania", is Hogan een meervoudige winnaar van de beste titels van WWE geworden. Vorig jaar is hij voor de vierde keer na meer dan zes jaar weggeweest te zijn, teruggekeerd naar WWE.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May