'Getroffenen krijgen noodhulp; lening is extra steun'
25 Jul 2015, 00:01
foto
Herstelwerkzaamheden op Zorg en Hoop zijn in volle gang. (Foto: Leroy Troon)


Diverse aannemers en overheidsinstanties zijn bezig om de ruim zeventig huizen die beschadigd zijn door het noodweer van dinsdag, te herstellen. "Wij hebben een donatie gekregen van dakplaten," antwoordt kolonel Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing op een vraag van Starnieuws. De lening die verstrekt wordt via de Surinaamse Postspaarbank van SRD 15.000 tegen een rente van 5%, is hulp die extra wordt aangeboden door president Desi Bouterse.

Slijngard merkt op dat er een misvatting is ontstaan over de hulp. Mensen die getroffen zijn, kunnen extra hulp gebruiken. Daarvoor kunnen ze een lening nemen tegen soepele voorwaarden. De overheid helpt de gezinnen die getroffen zijn, maar kan niet alles doen. In de eerste plaats wordt ervoor gezorgd dat iedereen weer onder een dak is.

Uit de samenleving is er ook veel respons gekomen om de helpende hand te bieden. De hulp wordt gecoördineerd door het NCCR. Naast het ministerie van Openbare Werken, zijn ook de districtscommissariaten van Paramaribo met eigen teams bezig. Het Nationaal Leger, Justitie en Politie en gedetineerden helpen eveneens om de situatie te normaliseren. Slijngard merkt op dat binnen anderhalf uur al begonnen was met het bieden van noodhulp. In het weekend wordt doorgegaan met herstelwerkzaamheden. Daarnaast is het nodig om structurele maatregelen te treffen, want dit weertype is geen uitzondering meer voor Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May