Anti-corruptiewet wordt gelijk aangepakt in DNA
24 Jul 2015, 00:54
foto


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons wil zo snel mogelijk beginnen met de behandeling van de 'Anti-corruptiewet'. In een huishoudelijke vergadering is donderdag de commissie van rapporteurs benoemd, onder leiding van Anton Paal (PALU). Deze ontwerpwet was tijdens de vorige zittingsperiode ook op de agenda geplaatst, maar was niet behandeld.


In de commissie hebben verder zitting van de coalitie: Celsius Waterberg (BEP), Carl Breeveld (DOE), Amzad Abdoel (NDP) en van de oppositie: Ronnie Brunswijk (Alternatieve Combinatie/ABOP) Gregory Rusland (NPS) en Asiskumar Gajadien (VHP). Het Wetboek van Strafrecht zal worden gewijzigd, waarbij regels moeten komen ter preventie en bestrijding van corruptie.

De commissie moet zo snel mogelijk aan de slag. Als het voorwerk af is en het eindverslag gepresenteerd, zal De Nationale Assemblee (DNA) zo snel mogelijk beginnen met de behandeling van deze ontwerpwet. Sinds de regering van het Nieuw Front wordt hierover gesproken, maar tot afhandeling is het niet gekomen.

In de afgelopen zittingsperiode hebben nagenoeg alle partij gewezen op het belang van de Anti-corruptiewet. De regering is verweten corruptie te faciliteren. Er is door DOE een petitie ingediend nadat handtekeningen verzameld waren om deze wet te behandelen. Deze wet zal de eerste zijn die het college in zijn nieuwe samenstelling zal behandelen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May