Geloof in eigen kunnen
24 Jul 2015, 05:22
foto


Al heel lang wordt uw aandacht gevraagd voor de manier waarop de kredietbeoordelingsbedrijven werken. In het verleden is ook aangegeven dat wij de instituten zoals Fitch, Standard & Poor and Moody’s niet nodig hebben, om ons de sociaal economische les te komen voorlezen. Natuurlijk is het belangrijk voor ons land en ook internationaal om zoveel mogelijk vraagstukken met elkaar te bespreken en te overdenken.

Wat de president vandaag de dag vertelt over het zwaar financieel economisch weer, hadden deze instituten ons moeten vertellen gezien het feit dat wij ze hiervoor betalen. Maar ach president..., op eigen kracht en mobilisatie van het eigene wisten sommige Surinamers dit al heel lang. Welke belangen deze instituten dienen, doet ons twijfelen als zij aan de zijde staan van ‘s landbelang (lees volksbelang) óf het belang van een toevallige politieke regering.

De opbouw van dit klemmend vraagstuk (financieel economisch zwaar weer) is in het nu geweest. De instituten hebben vele indicatoren zien verslechteren, maar durfden daarover niet de harde constateringen erop los te laten. Als volk en land moeten wij meer naar elkaar gaan luisteren. De kennis hebben wij in eigen hand. AOV, naschoolse opvang, ziektekosten verzekering, minimumloon, etc….mogen niet in de tang.

John van Coblijn
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May