Assemblee zal uiteindelijk uit negen fracties bestaan
23 Jul 2015, 18:23
foto
Brief van PL-voorzitter Paul Somohardjo aan Assembleevoorzitter Jennifer Simons.


In de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee is een besluit genomen over het aantal fracties. Op basis van de verkiezingsuitslag zouden er vijf fracties zijn. Aangezien V7 ontbonden is, zijn er meer fracties ontstaan. Op dit moment zijn er in principe negen fracties in De Nationale Assemblee.

De fracties zijn: NDP (26), VHP (9) Alternatieve Combinatie (5), Pertjajah Luhur (3), NPS (2) BEP (2), PALU (1) en DOE (1). Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn niet opgenomen in de fractie van Pertjajah Luhur, hoewel ze als V7 gekozen zijn en nog bestuursleden zijn van PL. Sapoen en Chitan hebben voorlopig nog niet te kennen gegeven dat ze een zelfstandige fractie vormen. Zij staan nog geboekt onder V7.

PL heeft formeel doorgegeven dat de fractie bestaat uit Paul Somohardjo (fractieleider), William Waidoe (waarnemend fractieleider) en Ingrid Karta-Bink (lid). Sapoen heeft te kennen gegeven dat hij als V7 gekozen is bij de verkiezingen. Sapoen en Chitan hebben een rechtszaak aanhangig gemaakt tegen de PL leiding opdat er geen actie tegen hen wordt ondernomen, totdat de zaak in een bodemgeschil is beslecht. Het kort geding is nog in behandeling.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May