Opvang scholieren Miranda Lyceum geregeld
23 Jul 2015, 00:47
foto
De dakplaten die op het schoolterrein terecht gekomen waren, zijn intussen opgeruimd. (Foto: Leroy Troon)


Ongeveer 700 scholieren van het Miranda Lyceum (Lyco 1) zullen vanaf donderdag de repetities hervatten, terwijl 20 herexamenkandidaten hun laatste kans benutten om het schooljaar alsnog succesvol af te ronden. Het aan de scholieren opgegeven rooster wordt normaal afgewerkt.

Balram Soemeer, directeur van het Lyco 1, zegt aan Starnieuws dat ongeveer 22 leslokalen op de benedenverdieping bruikbaar zijn en dat het Havo 1 zes ruimten beschikbaar stelt. De situatie zou ondoenlijk zijn als het examentijd was, omdat dan nog veel meer scholieren moesten worden opgevangen.

De directeur zegt dat voorlopig op dagbasis wordt gepland. Hij hoopt dat de vooruitzichten na het weekend beter zijn. Soemeer is er ook blij om dat zijn kantoor gespaard is gebleven, ‘want dat is de basis voor de planning.’
Op 30 juli zouden de laatste toetsen worden afgewerkt, maar door de ravage als gevolg van de hevige rukwinden van dinsdag 21 juli, gaan de repetities en examens tot en met 31 juli door. Soemeer is tevreden met de hulp die tot nu toe is geboden vanuit de gemeenschap en instanties.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May