MinowC wil via muziek cultuur verankeren op scholen
23 Jul 2015, 12:32
foto
Minister Ashwin Adhin en directeur Robert Peneux met de commissieleden. (Foto: MinowC)


De commissie 'Surinaamse Koorscholen' zal een curriculum ontwikkelen voor het onderwijs. Begonnen wordt met de basisscholen. Het doel van deze commissie is om via muziek, dans en drama de diversiteit aan culturen te verankeren. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC) heeft deze commissie geïnstalleerd.

Adhin zei bij de instelling van de commissie dat de Surinaamse culturen niet verloren mogen gaan. De kinderen moeten hun roots terug kunnen vinden. Dit moet van jongs af en spelenderwijs beginnen. "Muziek is een universele taal en wij moeten het Surinaamse kind afleveren aan de maatschappij met het cultureel denken als stempel. De roots zijn bijzonder belangrijk en als onze kinderen dit meekrijgen, zullen zij heel veel los laten omdat zij creatief zijn,” merkte de bewindsman op.

Suriname beschikt volgens Adhin over expertise om een curriculum te ontwikkelen, waarbij het fundament culturele erkenning en behoud moet zijn. De commissie bestaat uit zeven leden en staat onder voorzitterschap van Albert Arens, muziekpedagoog en adjunct-directeur van het Conservatorium van Suriname. De overige leden zijn: Liesbeth Peroti, Radha Chin See Chong, Riaz Ahmadali, Dweight Warsodikromo, Maartin Coutinho en Maya Fokké-Manohar.
Het ligt in de bedoeling om in 2017 al te starten met de uitvoering. De commissie zal in fases werken en er zal ook een pilot worden gehouden op diverse scholen, meldt het MinowC.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May