Opruimingswerkzaamheden Miranda Lyceum aan de gang
22 Jul 2015, 11:39
foto
De opruimingswerkzaamheden op het terrein van het Miranda Lyceum zijn in volle gang. (Foto's: Leroy Troon)


Op het terrein van het Miranda Lyceum (Lyco 1) aan de Passiebloemstraat zijn de opruimingswerkzaamheden in volle gang. De losgeraakte zinkplaten op en rondom het terrein worden opgestapeld om afgevoerd te worden. Het beschadigde dak van het schoolgebouw wordt verwijderd.

Scholieren staan in groepjes verspreid over terrein en kijken naar de werkzaamheden. Awinash en Rashni, twee examenkandidaten, hebben geen woorden om het beeld te beschrijven. Ze vinden het heel vervelend dat ze vandaag geen examen kunnen afleggen. “Aan de ene kant krijgen we meer tijd om ons voor te bereiden, maar toch willen we het zo spoedig als mogelijk achter de rug hebben,” zeggen ze. Behalve voor zichzelf en de andere scholieren vinden ze het ook heel erg voor de andere getroffenen, die schade aan hun woningen en voertuigen hebben opgelopen door het noodweer gisteren.

Ook bij de Bernadetteschool waar het hele dak ervan af is gevlogen is er een enorme drukte. Op dit moment wordt er een eethuis geïmproviseerd voor het kindertehuis waar ook schade aan de dakbedekking is. Wervelwinden die gisteren in het gebied hebben huisgehouden, hebben schade aan zo’n 35 huizen en gebouwen aangericht. Van vele zijn zinkplaten weggerukt en elders door de wind neergelaten. De schade aan elektriciteitskabels en palen is ook groot. Bomen hebben het ook moeten ontgelden.

Intussen heeft directeur Balram Soemeer van het Miranda Lyceum gezegd dat de herexamen en repetities vanaf morgen normaal volgens het schema worden afgewerkt. Alleen het herexamen en de repetities die voor vandaag gepland waren, worden op vrijdag 31 juli afgenomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May