Nieuwe riolering voor deel Waterkant
21 Jul 2015, 22:44
foto


De grote verzakkingen langs de Waterkant, dichtbij het pompgemaal van de Jodenbreestraat en achter de oude sluis achter de Centrale Markt worden verholpen door de afdeling Ontwateringswerken van het ministerie van Openbare Werken. De afdeling brengt nieuwe rioleringen aan. Ook het parkeergedeelte wordt opnieuw betegeld.

“Bij het pompgemaal zijn er elementen verzakt. Elementen zijn die grote buizen die water afvoeren. Op de hoek van de Heiligenweg en de Waterkant blijft ook altijd water zitten. Wij hebben enkele malen werkzaamheden daar verricht met kolkenzuigers, maar die slang van die kolkenzuigers blijft ergens tegenaan stuiten. Wij gaan over de gehele strekking natrekken wat het probleem is”, zegt Sangeeta Singh, coördinator van de afdeling.

De werkzaamheden vinden grotendeels op de berm plaats, omdat de riolering in dat gedeelte in de berm is. Wat de precieze oorzaken van de verzakkingen zijn, is niet bekend, zegt de voorlichting van OW. Vermoed wordt dat duikers kapot zijn of elementen niet goed aan elkaar aangesloten zijn.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May