Dr- en rr-leden Para en Sipaliwini ook in functie
20 Jul 2015, 22:38
foto
Bij de installatie en beëdiging van de dr- en rr-leden van Para. (Foto's BIC-Para)


De gekozen districtsraadsleden (dr) en ressortraadsleden (rr) van Para hebben na hun installatie en beëdiging vanmorgen op het commissariaat, direct hun eerste vergadering gehouden. Op deze vergadering werden de geloofsbrieven onderzocht, waarna er een voorzitter, ondervoorzitter en secretaris werden gekozen. Para telt 53 rr- en 9 dr-leden, allen gekozen uit de Nationale Democratische Partij (NDP).

De dr-leden legden de eed of belofte af in handen van minister Stanley Betterson. Bij de rr-leden geschiedde de beëdiging door districtscommissaris John de La Fuente. De nieuwe dr- en rr-leden kregen ook een nieuwe badge. De badges van de voormalige regionale vertegenwoordigers zijn nu ongeldig, zegt het BIC-Para.

De La Fuente riep de volksvertegenwoordigers op om hun uiterste best te doen voor de ontwikkeling van het district. Para is volgens de burgervader het district voor de toekomst, door de hulpbronnen die in dit district voorkomen. “De ligging van Para is bepalend voor een invloedrijke toekomst, omdat reizigers door het district moeten om hun eindbestemming te vinden lokaal en internationaal”, zegt De La Fuente.

Sipaliwini
In het weekend zijn negen (9) ressortraadsleden van het ressort Coeroeni in het district Sipaliwini, door districtscommissaris Armand Jurel beëdigd te Kwamalasemutu. Hij werd ondersteund door zijn staf en de directeur van het Bureau Volkscontacten K. van Zichem. Granman Ashongo Alalaparu en de overige leden van het dorpsbestuur waren eveneens aanwezig.

Jurel zei te verwachten dat de leden maandelijkse aan hem rapporteren, zodat ook de overige autoriteiten op de hoogte gebracht kunnen worden van de verschillende ontwikkelingen in Coeroeni. Jaarlijks moet er namelijk een districtsplan worden opgesteld ten behoeve van het districtsbestuur. Ook deze volksvertegenwoordigers hielden direct hun eerste vergadering, zegt het commissariaat van Sipaliwini.

De uitslag van de verkiezingen is vastgesteld door het Centraal Hoofdstembureau op 15 juni en bindend verklaard door het Onafhankelijk Kiesbureau op 19 juni. Het is een wettelijke verplichting om na het bindend verklaren van de verkiezingen, binnen 30 dagen de gekozen parlementariërs en districts- en ressortraadsleden te installeren. De beëdiging en installatie geschieden door het ministerie van Regionale Ontwikkeling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May