Ganga en Graanoogst: Hoe gaat het Platform werken?
20 Jul 2015, 15:07
foto
Eline Graanoogst en Sharda Ganga in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)


Het Burger Initiatief voor Participatie en Goed Bestuur en de Nationale Vrouwen Beweging willen van het presidentiële team weten hoe het Financieel-Economische Platform zal werken. Hoe zal dit overlegorgaan worden ingesteld en wat zullen de bevoegdheden zijn. Welke ruimte heeft het Platform om besluiten te nemen.

Sharda Ganga en Eline Graanoogst zeiden na de presentatie die zij hebben gekregen aan journalisten dat het om algemene informatie ging. Zij waarderen het initiatief, maar willen meer weten voordat ze kunnen bepalen of ze deel zullen nemen in het Platform. De cijfers die zij gepresenteerd kregen van minister Andy Rusland van Financiën en governor Gillmore Hoefdraad van Centrale Bank van Suriname, zijn volgens hen heel globaal.

Bij een economische recessie krijgen vrouwen en kinderen de ergste klappen. "Op basis waarvan zal besloten worden waar de klappen gaan vallen. Dit moet goed gecommuniceerd en doorgedacht worden", legt Ganga uit. Hoe zullen de prioriteiten worden gelegd. Graanoogst stelt dat er meer informatie nodig is. Zaken moeten duidelijk gesteld worden, zodat van te voren vast staat op welke manier de financieel-economische maatregelen getroffen zullen worden. Ganga en Graanoogst merken op dat de financieel-economische situatie waarin Suriname verkeert niet als een verrassing is aangekomen. De situatie was reeds voorzien. Er is meer informatie nodig om te weten hoe het Platform in de praktijk zal werken. Er wordt uitgekeken naar de volgende stap.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May