Bill Cosby kocht stilzwijgen na seks met vrouwen
20 Jul 2015, 04:08
foto
Bill Cosby noemt de aantijgingen tegen hem bizar. (Foto: Reuters)


De Amerikaanse komiek Bill Cosby heeft toegegeven dat hij heeft geprobeerd vrouwen te betalen om te zwijgen dat hij seks met hen had. De New York Times schrijft dat op basis van een getuigenis van de komiek.

De krant zegt dat Cosby de handelingen tien jaar geleden heeft gepleegd. Een voormalige werkneemster van de universiteit in Philadelphia die beweert dat Cosby haar heeft gedrogeerd en heeft misbruikt, heeft een rechtszaak tegen de komiek aanhangig gemaakt. De 78-jarige Cosby wordt geconfronteerd met een reeks van beschuldigingen van aanranding. Hij heeft de aanklachten ontkend. Documenten over de rechtszaak die eerder deze maand publiekelijk werden, zeggen dat Cosby heeft toegegeven dat hij drugs gaf aan vrouwen met het doel seks met hen te hebben.

The New York Times zegt dat zij de getuigenverklaring heeft waarin meer details worden gegeven. Cosby is gedurende vier dagen in een hotel in Philadelphia ondervraagd in 2005 en 2006. Op basis van die ondervraging is een dossier van bijna 1.000 pagina’s gevormd.

Andrea Constand, een voormalige medewerkster van de Temple University, heeft de zaak aan het rollen gebracht. Met deze universiteit in Philadelphia was Cosby in het verleden nauw verbonden. Nadat Cosby een ontmoeting had geregeld, gaf hij Constand een krachtige drug en misbruikte haar. Cosby zegt dat hij haar alleen antihistaminicum (wat allergische reacties onderdrukt) Benadryl wat gewoon in de apotheek te verkrijgen is, heeft gegeven.
Constand raakte overstuur en keerde terug naar haar geboorteland Canada. Cosby heeft aangeboden te betalen voor haar verdere opleiding. “Mijn vrouw zou het niet weten dat Andrea en ik seks hadden gehad. Andrea was nu heel erg boos en had besloten dat ze graag naar school wilde," citeert de New York Times Cosby uit zijn getuigenis.

Cosby zegt ook dat hij er bedreven in was de reacties van vrouwen te peilen. Hij heeft toegegeven dat hij een andere vrouw die hij in 1976 ontmoette, heeft betaald. Ook zegt hij dat hij verdovende middelen kocht om het aan vrouwen te geven om vervolgens seks met hen te hebben. Hijzelf vindt de beschuldigingen tegen hem bizar.

Cosby is het best bekend als Dr Cliff Huxtable van The Cosby Show gedurende 1984 tot 1992. Een aantal van de beschuldigingen tegen hem gaat terug tot de jaren 1960. Het merendeel van de aanklachten betreft seksueel geweld. Een aantal van zijn stand-up shows en tv-projecten is door de beschuldigingen geannuleerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May