De jeugdige Santos kampioen Lidbonden toernooi SVB
19 Jul 2015, 14:01
Santos dolgelukkig met de overwinning van het 10e Lidbondentoernooi.

Het team van Santos, de semikampioen van de Nickerie Voetbal Bond, is gisteravond kampioen geworden van het 10e SVB Lidbonden toernooi. Santos wist van de kampioen van SOLO, Amardeep, te winnen met strafschoppen. Het team van Santos bestaat uit vrij jonge spelers met een gemiddelde leeftijd van 19.5 jaar,

De reguliere 90 minuten eindigde in: 1-1. Hierna werd er 2 x 15 minuten verlengd; beide ploegen wisten elk nog 1 x te scoren. De eindstand van de verlening werd: 2-2. De strafschoppen moesten uiteindelijk beslissen wie met de eer mocht strijken. Santos scoorde vier van de vijf strafschoppen en Amardeep benutte slechts twee. Santos werd uitgeroepen tot kampioen van het toernooi.

Santos had duidelijk de leiding in deze wedstrijd. In de zesde minuut bracht Xaviero Perk zijn ploeg op 1-0. Het duurde tot 6 minuten voor de rust toen Lorenzo Zoutkamp (Amardeep) zijn ploeg op gelijke hoogte bracht: 1-1. Met deze stand werd de kleedkamers opgezocht. In de tweede helft kwam er geen verandering in de score.

De verlenging was nauwelijks aangevangen of Perk bracht Santos in de 94e minuut weer in de leidende positie: 2-1. De vreugde duurde maar kort, want acht minuten daarna was het Jearna Naana (Amardeep) die zijn ploeg op 2-2 bracht, wat ook de eindstand werd. Een speler van Santos kreeg in de tweede verlenging de tweede gele kaart waardoor Santos met 10 man verder moest spelen. Het gelukte Santos vier van de strafschoppen te benutten waardoor Amardeep die slechts twee doelpunten scoorde zijn meerdere moest erkennen in Santos.

De tweede wedstrijd, Flora tegen Paraguay, die moest beslissen wie verder doorgaat tijdens de promotie/degradatie tegen West United, werd gewonnen door Flora met 2-1. De doelpuntenmakers van Flora waren, Valentino Wilsterman en Furgil Tinhull. Voor Paraguay scoorde Jurgen Entingh het enige doelpunt. Flora en West United zullen in twee wedstrijden moeten uitmaken wie de laatste plaats in de SVB 1e klasse zal bezetten.

Na de wedstrijden werden de prijzen uitgereikt aan de kampioen, semikampioen, de topscoorder en de minst gepasseerde doelman. Santos kreeg SRD 2500, een beker en 25 stuks medailles, Amardeep ontving SRD 1500, een beker en 25 medailles. De topscoorder Romeo Kastiel (14 doelpunten) van OSV Moengo kreeg een plakkaat en SRD 500. De minst gepasseerde doelman, Serginho Rome (7 doelpunten tegen) van Flora kreeg ook een plakkaat en SRD 500.