Vakbeweging pleit voor rechtvaardige maatregelen
18 Jul 2015, 15:54
foto
Vakbondsleider Robby Berenstein. (Beeld: René Gompers)


De vakbeweging vindt dat maatregelen die zullen worden getroffen rechtvaardig moeten zijn. De werknemers leveren steeds in, maar er is geen rek meer, meent vakbondsleider Robby Berenstein van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur). Wilgo Valies (Bond van Leraren) en Marcelino Nerkust (Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname) zeggen mee te willen werken met een aanpassing, maar ze vinden dat het akkoord voor verbeteren van de positie van leerkrachten wel ondertekend moet worden. Er is twee jaar hierover gesproken.

Zaterdag hebben governor Gillmore Hoefdraad en minister Andy Rusland van Financiën hun presentatie gehouden voor de vakbeweging. Zij gaven aan dat het niet om een doemscenario gaat, maar er dienen maatregelen getroffen te worden om de situatie te overbruggen. Hoefdraad heeft volgens de vakbondsleiders de situatie in Griekenland behandeld om aan te geven hoe deze invloed heeft op Europa en andere landen. De presentaties worden nog niet beschikbaar gesteld omdat komende week nog andere groepen worden ontvangen. De internationale en nationale situatie worden achter gesloten deuren gepresenteerd.

Berenstein, Valies en Nerkust geven aan dat er nog geen concrete voorstellen zijn. Ravaksur zal een plan presenteren over zaken die aangepakt moeten worden. In het Financieel Economisch Platform zullen de plannen worden ontvouwd. Ravaksur zegt dat gezamenlijk gezocht moet worden naar oplossingen. De koopkracht moet niet gaan dalen, anders zal de economie ook vast komen te zitten. Berenstein vindt dat de mogelijke recessie niet moet leiden tot bevriezen van loonsverhogingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May