Miranda start operatie 'ordening binnenstad'
19 Jul 2015, 10:04
foto
Districtscommissariaat Paramaribo Noord-oost wil ordening in de binnenstad. Vooral in de Saramaccastraat heerst er een chaotische situatie. (Foto: Raoul Lith)


Districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noord-oost Jerry Miranda begint deze week met 'operatie ordening binnenstad'. "Ik kijk er enige tijd tegenaan. We hadden het druk met de verkiezingen, maar nu is het de hoogste tijd om orde op zaken te stellen. Vooral Saramaccastraat is een puinhoop. Auto's zijn kris-kras op het trottoir geparkeerd. Mannen pissen links en rechts, nadat ze toch bij de winkels kunnen drinken. Dit kan niet. De overheid moet betalen om plekken schoon te houden. Nu zal de winkelier er zelf voor opdraaien, behalve dat hij een boete krijgt", zegt Miranda aan Starnieuws.

De dc heeft met de leiding van de stadspolitie al een gesprek gehad. "Er zal ook met de commandanten van de ressorten worden gesproken. Wij gaan optreden met kraanwagen en al. Auto's zullen worden weggesleept. Wij zullen geen uitzondering maken. Tegen iedereen die verkeerd geparkeerd is, zal er worden opgetreden", benadrukt Miranda.

"Het is erg dat mensen niet normaal kunnen lopen op een trottoir", stelt de dc. Hij vindt dat mensen niet onverantwoord kunnen parkeren, al zijn er niet genoeg parkeerplaatsen. "Wij kunnen geen chaos toestaan. Wet en recht zal worden toegepast. Het wordt een grootscheepse actie", stelt Miranda in het vooruitzicht.

De winkeliers weten dat er niet gedronken mag worden bij de winkels. Toch gebeurt dit nog te vaak. Verschillende plekken in de stad ruiken naar pis. "De president heeft aangekondigd dat er bezuinigd moet worden. De Staat zal geen geld uitgeven om plekken schoon te maken waar geplast wordt. Winkeliers die toestaan dat er bij de winkel gedronken wordt, zullen voor de kosten moeten opdraaien, deelt Miranda mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May