Platform moet adviseren over te treffen maatregelen
17 Jul 2015, 00:01
foto
De PL-toppers Ingrid Karta-Bink en Robert Soentik beantwoorden vragen van journalisten. ( Foto: Raoul Lith)


Welke financieel-monetaire maatregelen er genomen zullen worden, moet nog worden besproken in een op te richten Platform. De oppositiepartijen hebben de presentatie van governor Gillmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname en minister Andy Rusland van Financiën aangehoord. Zij zijn niet verrast over de situatie, omdat voor de verkiezingen reeds gewezen is op enorme uitgaven, zonder dat er inkomsten daartegenover stonden.

De PL-vertegenwoordigers Ingrid Karta-Bink en Robert Soentik zeiden na afloop aan journalisten dat zaken over twee weken duidelijk zijn. Dan zal het op te richten Platform zich buigen over de situatie. Nu zijn er geen voorstellen gedaan over maatregelen die genomen moeten worden. Ondervoorzitter van de VHP, Radjkoemar Randjietsingh, zei dat de inkomsten uit de aardolie en goudsector afgenomen zijn. De wereldmarktprijzen zijn niet hoopgevend dat op korte termijn hierin verandering komt. Randjietsingh benadrukt dat er uitgavenbeperkende maatregelen moeten komen. Hij waardeert het net als de NPS en Pertjajah Luhur dat president Desi Bouterse de partijen en diverse maatschappelijke groepen informeert over de situatie. De maatregelen moeten goed doorgesproken worden, want ze raken het hele land.

Wat er gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tot en met maandag worden diverse instanties geïnformeerd over de situatie. Hoofdbestuurslid van de NPS, Ruth Coutinho, gaf aan dat de informatie die verstrekt is, verder besproken zal worden in de partij. Het is de bedoeling van de regering om binnen het op te richten Platform, van gedachten te wisselen over de maatregelen die getroffen moeten worden. Voor de NPS komt het sombere beeld over de economie niet als een verrassing aan. Afgewacht wordt welke concrete voorstellen op tafel gelegd zullen worden en hoe het Platform zal worden samengesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May