Noersalim: Voorzitter PL is bezig met 'kindermoord'
16 Jul 2015, 09:05
foto
Mike Noersaliem, woordvoerder hervormings- en vernieuwingsbeweging PL.


De hervormings- en vernieuwingsbeweging in de Pertjajah Luhur (PL) wil dat partijvoorzitter Paul Somohardjo stopt met rancuneuze handelen tegen de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. "De voorzitter is bezig met het plegen van kindermoord, want hij wil zijn eigen kinderen vernietigen. Hij wil de zetels toekennen aan anderen, terwijl de V7 combinatie niet meer bestaat", zegt woordvoerder Mike Noersaliem aan Starnieuws.

Noersaliem deelt mee dat structuren van de partij nu in het geweer zullen komen. Zij willen geraadpleegd worden voordat de partijleiding overgaat tot zulke rigoureuze stappen. Het gaat om kandidaten die door de structuren zijn goedgekeurd. Noersaliem stelt dat de partijraadsvergadering die gehouden is niet op een rechtmatige wijze heeft plaatsgevonden. De tijdstippen om de kernen te convoceren zijn vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

"De achterban van Sapoen en Chitan vindt dat de voorzitter stappen onderneemt zonder haar te consulteren. Het gaat ook om personen die deel uitmaken van de structuren. De mensen hebben voor Sapoen en Chitan gestemd om hen te vertegenwoordigen in De Nationale Assemblee", voert Noersaliem aan. Wanneer het zou lukken om Sapoen en Chitan terug te roepen, komen een VHP'er en een NPS'er in hun plaats. "Dit, terwijl de combinatie niet meer bestaat en de partijen te kennen hebben gegeven een eigen fractie te zullen vormen in De Nationale Assemblee", merkt Noersaliem op. Hij benadrukt dat iedereen nog steeds PL'er is. "Hoe kunnen andere bevoordeeld worden ten koste van eigen mensen. Dit heeft niks met stem van het volk te maken, want is er ruggespraak gehouden met de kiezers van Sapoen en Chitan?"

Noersaliem zegt dat de partij steeds meer aan imagoschade lijdt. Somohardjo heeft niet kunnen optreden als fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee, omdat door zijn gedrag president Desi Bouterse genoodzaakt was Ronald Hooghart te beëdigen. Het is ook mislukt om Sapoen en Chitan terug te roepen. De rechter heeft vonnis geveld in het nadeel van PL. "Nu is de voorzitter weer met een tweede actie bezig en zo gaat hij maar door en doet uitspraken die schadelijk zijn voor de partij," meent Noersaliem. Daarom zullen de structuren nu in beweging komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May