Suriname start u-17 kwalificatietoernooi met winst
16 Jul 2015, 00:43

Suriname heeft in zijn eerste optreden tegen St. Lucia in het kader van WK kwalificatie voor meisjes onder 17 jaar met 5-0 gewonnen. Een wedstrijd die in het Franklin Essed Stadion 90 minuten lang in stromende regen werd afgewerkt.
Suriname blijkt toch wel op een hoger niveau te zijn.

Suriname kwam heel vroeg op voorsprong. Uit een hoekschop werd de bal onvoldoende weggewerkt door de verdediging van St. Lucia. De bal kwam bij Brigitte Righters terecht die flink uithaalde: 1-0. Suriname had in de eerste helft het spel in handen. St. Lucia had veel moeite om de bal uit de verdediging te krijgen. Suriname heeft uit de vele kansen die hierdoor ontstonden geen munt weten te slaan. Goede scoringskansen maar de bal werd vaak genoeg ongecontroleerd richting het doel getrapt.

De tweede helft speelde Suriname beheerster. De verdediging van St Lucia had het heel moeilijk in deze helft. Alles wat de klok sloeg was Suriname. Nauwelijks twee minuten gespeeld in deze helft vergrootte Suriname de voorsprong middels een vrije trap genomen door Chayenne Dompig.
Wederom een inschattingsfout van de doelman van St Lucia. De bal ging al uit het veld, maar in haar poging de bal te bemachtigen, werd de bal onderschept door Channia Tjeon A Choy. Ze ging regelrecht op het doel en tekende 3-0 aan.

Het vierde doelpunt kwam eveneens uit een vrije trap. Dompig nam weer plaats achter de bal en trapte keurig 4-0 in.
Suriname brak goed door met nauwelijks 10 minuten nog in de wedstrijd. Brandy Renfrum kwam recht voor het doel en haalde keihard uit: 5-0.

In de eerste wedstrijd won Jamaica van Barbados met 2-1. Vrijdag wordt er weer gespeeld.