Politieman voorlopig in vrijheid gesteld in drugszaak
15 Jul 2015, 20:26
foto


De politieman Rameshkumar M. is op de rechtszitting van woensdag voorlopig in vrijheid gesteld door rechter Cynthia Valstein-Montnor. Rameshkumar M. wordt verdacht van overtreding van de wet Verdovende Middelen en wederrechtelijke vrijheidsberoving, in vereniging. In deze zaak wordt Narindrakoemar Mahabier, meer bekend als Dara, vermist sedert 28 augustus vorig jaar.

Rameshkumar M. wordt bijgestaan door de raadslieden John Moerahoe en Robby Dens. De raadslieden voerden aan dat uit het onderzoek tot nu toe niet is gebleken dat deze verdachte iets te maken heeft gehad met de vermissing en ontvoering van ‘Dara’. Zijn aandeel in dit geheel is niet bewezen.
In deze zaak stonden aanvankelijk ook de verdachten Guillermo D., Soeradj J. en Virindersingh B. terecht. Op Virindersingh B., meer bekend als ‘Taliban’ na, zijn de overige verdachten voorlopig in vrijheid gesteld. Soeradj J. wordt verdacht van afpersing. Op 7 oktober wil de rechter Virindersingh B. horen. Zij vindt het belangrijk dat ook de verdachte Guillermo D. op de zitting verschijnt. Zij wil de afgelegde verklaringen van beide verdachten met elkaar laten confronteren. ‘Taliban’ wordt bijgestaan door advocaat Gregory Sitaram.

Eerder op een zitting verklaarde de getuige W. dat hij de verdachte Virindersingh B. als Taliban kent. Taliban en de vermiste Dara waren twee vrienden en gingen samen bij de getuige. Zo had de getuige gehoord over de 170 kilogram drugs en dat die door Taliban weggenomen was. Taliban ontkent dit. Ook zou volgens de getuige de verdachte hem verteld hebben dat hij wel iets te maken had met de drugs.

Volgens Taliban was Dara met het plan gekomen. De auto waarin de drugs werden getransporteerd, werd klemgereden en deze werden buitgemaakt. Daarna zouden Guyanezen Dara ontvoerd hebben, omdat de drugs aan hen toebehoorden. Taliban zou toen verklaard hebben dat hij slechts 10 kilo drugs als beloning had gekregen. Na de ontvoering van Dara werd door getuige W. aan Taliban gevraagd om de tien kilogram drugs terug te geven in ruil voor Dara. Taliban zou toen verklaard hebben dat Dara die tien kilogram drugs ook gestolen had.

Op een gegeven moment heeft de getuige W. de Guyanezen gebeld die Dara ontvoerd hadden. Bij dit gesprek waren Taliban en de vader van Dara aanwezig. De Guyanezen zeiden dat het grootste gedeelte van de drugs bij Taliban was en dat zij dachten dat het bij Dara was. Vandaar dat zij Dara ontvoerden. De Guyanezen wilden de drugs in ruil voor Dara en de getuige W. zou dan bemiddelen in deze kwestie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May