Sapoen en Chitan dienen kort geding in tegen PL
14 Jul 2015, 11:09
foto


De Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan hebben via hun advocaat Nailah van Dijk een kort geding aanhangig gemaakt tegen Pertjajah Luhur (PL). Deze zaak dient morgen voor de rechter. In het kort geding wordt aan de rechter gevraagd om de PL te verbieden Sapoen en Chitan te verhinderen om hun werk te doen.

Nadat de vordering van PL afgewezen was tegen Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, is er intussen een tweede deurwaardersexploot gestuurd naar Sapoen en Chitan. Zij zijn weer teruggeroepen door de PL. Aan de Assembleevoorzitter wordt gevraagd om het tweetal niet toe te laten in de vergadering waar de president en vicepresident worden gekozen. PL-voorzitter Paul Somohardjo zei vandaag op een persconferentie dat de verkiezing als ongrondwettig kan worden bestempeld.

Van Dijk zegt aan Starnieuws dat gevorderd is dat PL wordt verboden om te verhinderen dat Sapoen en Chitan hun werk kunnen uitoefenen als Assembleelid en als politici in het algemeen. Deze zaak moet volgens haar in een bodemprocedure verder worden beslecht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May