Relyveld maakt Wit Santi blij met aula
12 Jul 2015, 21:11
foto
De aula geschonken door minister Steven Relyveld aan Wit Santi. (Foto's : Marvin Moesan)


Een lang gekoesterde wens van het dorp Wit Santi is in vervulling gegaan. Minister Steven Relyveld heeft vandaag, op zijn 51ste geboortedag, de sleutels van de moderne aula die hij heeft laten bouwen, overgedragen aan kapitein Patrick Mandé. Relyveld heeft de aula, die SRD 125.000 heeft gekost, uit zijn eigen zak gefinancierd.

Relyveld wil met de schenking een duurzame bijdrage leveren aan zijn geboortedorp. De aula is uitgerust met een ontvangstzaal en andere bijbehorende ruimtes, zoals kleed-, badkamers en toilet. Mandé zei dat nabestaanden van overledenen moesten de uitvaartdienst bij de overledene thuis houden, om daarna kilometers te lopen naar de begraafplaats.

Het verkeer over de Kennedyweg werd belemmerd door de rouwstoet die ook over deze weg moest. Senioren en anderen die slecht ter been zijn, konden de overledene niet vergezellen naar de laatste rustplaats, omdat ze ver moesten lopen. De aula is vernoemd naar zijn overleden grootmoeder van Relyveld, Albertina Maria Artist Indiaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May