VHP wil met NDP zoeken naar oplossing 8 december 1982
12 Jul 2015, 16:53
foto


De VHP wil samen met de NDP zoeken naar oplossingen rond de 8 decembermoorden. VHP-voorzitter Chan Santokhi schrijft aan NDP-leider Desi Bouterse dat er veel overeenkomsten zijn tussen de partijprogramma's van beide partijen, maar er zijn ook grote verschillen. Een van de zaken die de gemeenschap volgens de VHP bezighoudt, is de '8 decembermoorden van 1982'. "U spreekt liever over de '8 december gebeurtenissen'. Als wij in staat zijn deze te leiden naar een oplossing, zullen wij ons land een grote dienst bewijzen", schrijft Santokhi aan Bouterse.

In de aanbiedingsbrief over de bijdrage van de VHP voor het regeringsprogramma, stelt Santokhi dat de poging om de 8 decembermoorden in 2012 in De Nationale Assemblee opgelost te krijgen, niet gelukt is. De verdeeldheid werd alleen maar pijnlijker manifest.

"Ik wil u in overweging geven om, zo u wilt samen, naar wegen te zoeken, om deze aangelegenheid op te lossen op een wijze die acceptabel is voor alle betrokkenen, niet met macht, maar met de faciliterende mogelijkheden en takt, zonder het recht opzij te schuiven", staat in de brief.
pdf-icon.gif Aanbiedingsbrf_vhp_aan_ndp_10_juli_2015.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May