Wintigemeenschap wil gehoord worden door president
11 Jul 2015, 20:11
foto


Tata Kwasi ku Tata Tinsensi vindt dat de belangen van de wintigemeenschap opgenomen dienen te worden in het regeerbeleid. Voorzitter Julien Zaalman had in een brief aan president Desi Bouterse gevraagd om zijn organisatie ook te ontvangen. Dit is niet gebeurd. Assembleelid Ronald Hooghart heeft de organisatie gevraagd om af te zien van het voornemen om een protestdemonstratie te houden op 14 juli bij het parlementsgebouw, wanneer de verkiezing van de president en vicepresident zal plaatsvinden.


Zaalman zegt dat de organisatie zich nog beraad en maandag zal besluiten of de protestdemonstratie nog gehouden zal worden. Tata Kwasi ku Tata Tinsensi heeft op 23 juni schriftelijk gevraagd om ook gehoord te worden. Toen vernomen werd uit de media dat het Comité Christelijke Kerken de laatste organisatie zou zijn die geconsulteerd werd in deze ronde, is nog een brief geschreven. De organisatie trekt de conclusie dat in de komende regeerperiode op een structurele manier geen rekening zal worden gehouden met de wensen, grieven en gevoelens van het wintiveld. Dit is in de afgelopen regeerperiode ook gebleken volgens Zaalman.

"Ondanks de enorme bijdrage die het reeds eeuwen levert om een geestelijk gezonde samenleving te garanderen, wordt winti steeds weer stiefmoederlijk behandeld en zelfs geschoffeerd door de verschillende overheidsinstanties", stelt de organisatie. Bij de laatst gehouden volkstelling zijn ongeveer 10.000 aanhangers ervoor uitgekomen dat zij wintibelijders zijn en daarmee is volgens Zaalman het bewijs geleverd dat deze groep niet zonder meer mag worden overgeslagen. "Als winti-organisatie Tata Kwasi ku Tata Tinsensi zijn we van mening dat de mening van het wintiveld inhoudelijk verschilt met dat van andere geloofsstromingen en dat wij op grond daarvan eveneens gehoord dienden te worden. Wij blijven onze hoop vestigen op een rechtvaardig regeerbeleid en hopen dat de wensen en grieven van het wintiveld niet daarbuiten gelaten zullen worden", zegt de voorzitter Tata Kwasi ku Tata Tinsensi.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May