Brunswijk bezig met opzetten enorme boerderij in Moengo
09 Jul 2015, 06:07
foto
De ondernemer Ronnie Brunswijk op het schoongemaakte terrein in Moengo.


De ondernemer Ronnie Brunswijk (voorzitter van ABOP) is met een heel groot economisch project bezig in Moengo. Indertijd heeft hij de boerderij van Suralco overgekocht. "Nu heb ik meer dan 100 hectare bos klaargemaakt om de activiteiten op grote schaal te starten", deelt Brunswijk mee aan Starnieuws.

Brunswijk is van plan op grote schaal kippen te kweken. "Elke acht weken moeten wij 100.000 kippen hebben verwerkt volgens planning. Het gaat om kippen voor de lokale markt en export naar onder andere Frans-Guyana", zegt de ondernemer. Hij is ook van plan om goudmaatschappij Surgold, die bezig is met de bouw van de goudmijn in het Meriangebied in oost-Suriname, te benaderen voor afzet van de producten.

Behalve kippen, zullen ook koeien gekweekt worden op de boerderij. Landbouw maakt eveneens deel uit van de plannen. Brunswijk zegt dat veel mensen aan het werk geholpen kunnen worden. "Wij zijn al begonnen met het opzetten van de faciliteiten. De boerderij floreerde vroeger en wij willen op een moderne en commerciële manier beginnen met de economische activiteiten". Brunswijk is bijzonder enthousiast over dit project. Hij heeft jaren geleden het terrein gekocht en is nu klaar om de boerderij op te zetten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May