Administratieve medewerker PCS geeft vervalsing toe
08 Jul 2015, 03:54
foto


R.K., administratieve medewerker van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), heeft op de rechtszitting van dinsdag bekend dat hij verklaringen heeft vervalst. Hij deed dit, zodat personen in aanmerking konden komen voor een financiële bijstand van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De verdachte zou drie verklaringen vervalst hebben door de handtekening van een psychiater na te bootsen. Zijn voorlopige hechtenis is opgeschort.

Sociale Zaken nam contact op met het PCS over de juistheid van een verklaring. De interne controle van PCS stelde een onderzoek in en de medewerker, de verdachte, kwam in beeld. Een administratieve medewerker die gehoord werd, verklaarde dat de leiding van het PCS besloot om deze zaak niet intern af te handelen. Alle medewerkers hadden toegang tot dossiers van patiënten. Na het incident zijn er maatregelen getroffen. Op 30 april van dit jaar werd er toen aangifte tegen de verdachte gedaan.

De verdachte verklaarde dat hij slechts de mensen heeft willen helpen. Hij heeft nooit geld van hen ontvangen. Hij werkt vanaf 16 oktober van het afgelopen jaar bij PCS. De formulieren heeft hij gekopieerd bij een cybercafé. De verdachte maakte uitgebreide eigen verklaringen op. Hierin werden medische toestanden van de patiënten uitgebreid opgenomen om financiële bijstand te kunnen krijgen. De medische termen die op het formulier waren, waren verzonnen door de verdachte. De verklaringen hadden verder een datum van een periode waarbij de verdachte nog niet in dienst was van PCS, waardoor de patiënten met terugwerkende kracht geld konden ontvangen.

Op 4 augustus wil de rechter, Rewita Chatterpal, de psychiater en een andere getuige horen in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May