Diverse leden hebben al convocatie voor DNA-vergadering
28 Jun 2015, 00:01
foto


Diverse gekozen volksvertegenwoordigers hebben een convocatie ontvangen voor een vergadering op dinsdag 30 juni. Deze vergadering voor De Nationale Assemblee (DNA) is uitgeschreven door de griffier namens de fungerend voorzitter. Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat de vergadering niet in zijn opdracht is uitgeschreven. Hij heeft hier geen toestemming voor gegeven.

Somohardjo heeft intussen als fungerend voorzitter diverse juristen ingeschakeld om zaken voor hem uit te zoeken. Hij heeft ook een onderhoud aangevraagd met president Desi Bouterse. Volgens Somohardjo zijn er diverse onduidelijkheden die hij eerst opgehelderd wil hebben.

Intussen is de convocatie de deur uit. Op de agenda staat onderzoek en eventuele toelating van de gekozen volksvertegenwoordigers. Daarna wordt de zittingsperiode afgesloten en de nieuwe termijn geopend. Hierna vindt de verkiezing van de voorzitter en vicevoorzitter van DNA plaats.

Deze vergadering was al voorbereid door Jennifer Simons als voorzitter van De Nationale Assemblee. Somohardjo stelt dat de rol van Simons uitgespeeld is nu het staatshoofd hem heeft beëdigd als fungerend voorzitter van het parlement. Somohardjo beraad zich over te nemen stappen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May