Rusland bespreekt oprichting 'Actiegroep' binnen NPS
27 Jun 2015, 06:57
foto


NPS-voorzitter Gregory Rusland zal binnen de structuren van de partij bespreken hoe de 'Actiegroep Seti NPS' zal worden aangepakt. Hij vindt dat binnen de partij er geen 'dyugu dyugu' is. In de media zijn enkele NPS'ers volgens hem bezig om een sfeer te creëren die niet weerspiegeld wordt in de partij.

Armand Zunder, Winston de Randamie, Wim Bakker en Albert Assen hebben het hoofdbestuur, de voorzitter van het congres en de jongerenraad producties ter beschikking gesteld waarin de oprichting van de 'Actiegroep Seti NPS' in het leven is geroepen. Diverse afdelingen en onderafdelingen zullen worden geïnformeerd, zegt Zunder aan Starnieuws.

De initiatiefnemers zeggen in een verklaring samen met negen andere partijgenoten de actiegroep te hebben opgericht. Volgens hen maken leden en sympathisanten van de NPS zich zorgen over de toekomst van de partij. Zij zijn van oordeel dat er belangrijke veranderingen moeten komen in de manier waarop hun partij functioneert. Zij constateren een leiderschapsprobleem.
De Actiegroep Seti NPS is een podium voor alle leden van de NPS die verandering willen. De Actiegroep is een werkplaats voor alle leden van de NPS die willen meehelpen de partij weer te laten groeien en bloeien.

Om de gestelde doelen te bereiken zal de Actiegroep Seti NPS:
• Nieuw talent mobiliseren voor leiderschap in alle lagen van de partij
• Een partijprogramma voor deze tijd formuleren
• De organisatie van de NPS versterken
• De statuten herzien zodat alle leden stemrecht krijgen op het congres.
• Actief inspelen op situaties en gebeurtenissen in de samenleving
• De achterban in heel Suriname tegemoet treden.

Rusland zegt dat op 12 juli het congres van de NPS bijeen zal komen. Daar zal gevraagd worden om het mandaat van het hoofd- en congresbestuur te verruimen. De zittingsperiode van de besturen is verlopen. Zo kort na een algemene verkiezing in het land is het gebruikelijk om het mandaat te verlengen. Rusland zegt dat het congres zich zal uitspreken over al dan niet verlenging van het mandaat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May