VHP kijkt de kat uit de boom
26 Jun 2015, 00:01
foto
Chan Santokhi, voorzitter VHP.


De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) kijkt de kat uit de boom als het gaat om haar steun voor de verkiezing van de president en vicepresident in het parlement. VHP-voorzitter Chan Santokhi zegt aan Starnieuws dat de partij issues heeft en die graag besproken wenst te zien. “Die issues worden ook besproken en we kijken naar de inzichten van de NDP over deze issues, omdat we hebben aangegeven dat deze zaken voor ons zeer belangrijk zijn.”

De steun van de VHP voor de verkiezing van de president en vicepresident hangt af van hoe de NDP omgaat met deze voor de partij zeer belangrijke zaken. Nu de V7 combinatie niet meer bestaat, staat de deur voor alle partijen open om hun eigen weg te gaan. Zonder duidelijk aan te geven of er een samenwerking in zicht is met de ABOP van Ronnie Brunswijk, zegt Santokhi dat als Brunswijk bereid is gezamenlijk oppositie te voeren, hij welkom is. De VHP-leider zegt dat zijn partij gesprekken voert met alle politieke partijen.

Voor wat het na-traject van de samenwerking met de voormalige V7-leiders betreft, zal er een ander samenwerkingsverband worden gesloten. Santokhi wijst erop dat er tussen de 100.000 kiezers die hebben gestemd voor V7, ook kiezers zijn die niet tot een politieke partij behoren, maar gewoon hebben gekozen voor de doelen en idealen van V7. “Die kiezers zijn ook belangrijk en met de gevoelens van die kiezers willen we ook rekening houden, maar we zitten met de politieke realiteit.” Daarom wordt nu gewerkt aan een nieuw samenwerkingsverband met de overgebleven voormalige V7-leiders.

De VHP werkt met een drie fasen strategie. De eerste is de toelating van de leden van De Nationale Assemblee (DNA). Het tweede traject is de verkiezing van de voorzitter en vicevoorzitter van DNA, waarna de verkiezing van de president en vicepresident volgt. President Desi Bouterse zal vanmiddag om twee uur Paul Somohardjo in de Congreshal beëdigen als fungerend voorzitter van het parlement. Somohardjo is het oudste (in jaren) gekozen lid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May