E-journal viert donderdag eerste lustrum
23 Jun 2015, 08:45
foto


De Academic Journal of Suriname (kortweg E-journal genoemd) viert op donderdag 25 juni zijn eerste lustrum. "Suriname kent een rijke historie van tijdschriften die zelden een lang leven beschoren waren. Vijf jaar mag in dit perspectief gerekend worden tot de volwassen leeftijd", meent de Managing Editor van E-journal, Edwin Marshall.

E-journal is opgericht door Marten Schalkwijk directeur van het IGSR aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De kwaliteit van een universiteit wordt afgemeten aan onderzoek en publicaties. Daarom moet er een platform zijn om te kunnen publiceren. E-journal blijkt aan deze behoefte te voldoen, omdat het elektronisch verschijnt. Het voordeel van een E-journal is dat een artikel vrij snel geplaatst kan worden, omdat niet gewacht hoeft te worden tot een bepaalde datum van verschijning. “De E-journal en de Universiteit van Suriname zijn op de goede weg als ze in staat zijn om meer mensen te stimuleren om te publiceren en zo hun kennis te delen met de samenleving”, geeft Marshall aan.

De lustrumviering is op donderdag 25 juni van 09.30 – 12.00 uur in de IGSR Aula, Staatsoliebuilding Universiteitscomplex.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May