KPS opent feestweek met mini-expo
22 Jun 2015, 19:27
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie (links) met twee politieambtenaren in historische uniformen. (Foto: Raoul Lith)


Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft vandaag in de Politieacademie aan de Commewijnestraat de feestweek ingeluid met een mini-expo. Het korps herdenkt zijn 120 jarig bestaan met verschillende activiteiten.
De geschiedenis van het KPS wordt tentoongesteld in de Politieacademie. Op de expo zijn onder andere de rangindelingen en de oude politie-uniformen te bewonderen. Om meer diepgang te geven hieraan, waren enkele politieambtenaren gekleed in de oude uniforms. De tentoonstelling geeft een historisch overzicht van 120 jaar politie in Suriname, vanaf de koloniale tijd tot heden. Het korps werd in de negentiende eeuw, op 1 juli 1895, opgericht. Oude foto’s die door de jaren heen werden gemaakt, worden digitaal aan het publiek getoond.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie heeft een deel van de geschiedenis meegemaakt. Hij geeft aan dat Suriname op dit moment in de regio de tweede plaats inneemt als het gaat om de veiligheid. Een van de uitdagingen van het korps is om het veiligste te land in de regio te zijn. “Wij weten allemaal wat de verbeterpunten zijn om de topstatus te bereiken”, zegt hij. Van de ruim 2600 personen die in dienst zijn van het korps, zijn 2200 politieambtenaren.

De mini-expo is tot 3 juli 2015 voor eenieder toegankelijk. Behalve dit evenement, zijn er activiteiten gepland zoals een intern sporttoernooi, een dankdienst, songfestival, een feest, het uitgeven van een gedenkboek. Het korps werd op 1 juli 1895 opgericht. De feestweek wordt afgesloten op 1 juli met een defilé.

Astra de Drie
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May