Directeur Imeao 1 teleurgesteld in examenuitslag
22 Jun 2015, 16:31
foto
Examenkandidaten Imeao 1 wachten met spanning de uitslag af.


Jane Simons-Turney, directeur van het Imeao I, is niet tevreden over de prestaties van de examenkandidaten. Van de 103 kandidaten heeft 50 procent direct de eindstreep gehaald. Vergeleken met de afgelopen jaren is dit percentage direct geslaagden overall aan de lage kant.

“Wij als leraren hebben er alles aan gedaan om de groep klaar te stomen voor de examens, maar de studenten waren minder gemotiveerd of hebben de leerstof onderschat”, zegt Simons aan Starnieuws. Van kandidaten wordt vernomen dat vooral het examen Bedrijfsadministratie anders en moeilijker was dan het vorige jaar.

De Toerismerichting telt 100 procent geslaagden, gevolgd door Secretarieel Economische richting met 74, Statistiek richting 60 en de Administratief Economisch 36 procent geslaagden. Voor dit schooljaar is 38 procent in aanmerking gekomen voor her- en inhaalexamen terwijl 22 procent de klas mag overdoen. Aan het einde van de rit, op 10 augustus, als de inhaal- en herexamens achter de rug zijn, hoopt de Imeao-I directeur op een overall slagingspercentage van rond de 80 te eindigen. Simons kijkt uit naar het volgend studiejaar want dan worden de eerste geslaagden van de nieuwe structuur afgeleverd.

Stevenie Watson (SE richting) verdient een bijzondere vermelding. Zij is de beste van haar richting. De hele klas heeft slecht gescoord met algemene economie. Sadhana Jalimsing is de best geslaagde van AE en van de ST richting is Yuritza Waterberg de beste.

Na de examens is nu de tijd voor stages aangebroken. Voor het eerst gaan scholieren van de Toerismerichting voor twee maanden stage naar het buitenland. Zeven gaan naar Curaçao, meldt Simons. Scholieren van de overige richtingen SE, AE en de ST richting lopen van 2 tot en met 31 juli stage. Daarvoor krijgen zij pre-stage trainingen van Junior Chamber International (JCI). Een van de gastsprekers is de directeur van het SIVIS Victor Jones.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May