Schoolvervoer gedeeltelijk ontregeld
22 Jun 2015, 13:05
foto
Schoolbussen in de garage.


Een deel van de bus- en boothouders, dat het vervoer voor leerlingen en leerkrachten verzorgt, heeft de bussen in de garages gehouden. De bus- en boothouders hebben geen betaling ontvangen. Zij moesten 15 juni worden uitbetaald. Voor vervoer van kinderen voor de naschoolse opvang zijn ze sinds januari niet uitbetaald.

De bushouders die niet gereden hebben, voeren aan dat ze geen middelen hebben om brandstof te kopen en chauffeurs uit te betalen. Op grond daarvan hebben ze niet gereden. Ook voor morgen is het nog niet duidelijk hoeveel bus- en boothouders de leerlingen en leerkrachten zullen vervoeren.

Voorzitter Kenneth Themen van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) zegt aan Starnieuws dat hij bezig is te inventariseren wat de stand van zaken is. Hij heeft contact met de coördinatoren van de regio's van OBS om na te gaan hoeveel bus- en boothouders hun diensten niet hebben verleend. Ook is hij in overleg met de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur én Financiën. Themen wil op dit moment inhoudelijk niet ingaan op de zaak. Hij verwacht een spoedige oplossing.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May